Календар

: :

Головне меню

Бігуча стрічка

Екскурсія по визначним місцям Черкащини

21 серпня 2018 о 08:33 0


16 червня 2018р. відбулася екскурсія учнів 3-А класу Олександрівської філії КЗ”Олександрівське НВО №1” по визначним місцям Черкащини. Побувавши в Чигирині, Суботові, прямуємо в село Івківці, де розташований Зерноленд. Село Івківці… Колись тут мешкав легендарний Максим Залізняк. Перед в'їздом в Зерноленд стоїть діючий млин, радість кожного потенційного Донкіхота.

 Не муляж, не макет, а міні-музей: всередині проводять екскурсії, розповідаючи у всіх яскравих подробицях «як це працює». Біля столітнього млина нас зустрічає колоритний дядько у вишиванці - Назар Лавріненко. Буквально за мить діти з автобуса окуповують млин, а Назар цікаво розповідає про нього, розбавляючи факти гумором.


Далі, розуміючи, що всі хочуть їсти, наш гід веде нас на обід, який вже на нас чекає. Смачнющий куліш, компот і хрусткі хлібці, добавку яких тут же роблять на вогнищі. Поки батьки доїдають і ведуть свої розмови за столом, діти грають у різноманітні ігри. Діти -"планшетники" виявилися азартними гравцями! Етнографічна експозиція, представлена в музеї «Зерноленду» вражає, адже тут зібрано чи не найповнішу в країні експозицію стародавніх інструментів та предметів вжитку.


Усі їх можна не лише побачити, а й випробувати в дії! В ході екскурсії діти ткали традиційними кроснами, власноруч виготовляли папір, плели різноманітні вироби з соломи, самостійно створювали ляльки-мотанки, насолоджувались давніми українськими іграми. Зокрема, вправлялися у майстерності в стрільбі з лука та метанні списа, а найкмітливіші знайшли вихід із лабіринту! Кожна гра не схожа на іншу, в кожну можна «залипнути» надовго. Крім ігор - гірка, гойдалка, скирти сіна і затишний столик на пагорбі, де можна пити чай і милуватися черкаськими горами.



А ще, прямо навпроти Зерноленда , таємне черкаське місце сили, магічна гора Семидубова. За легендою, саме тут похований Богдан Хмельницький. Кілька годин в Зерноленді проминули дуже швидко.



Сповнені вражень, повертаємось додому. У дітей тільки й мови що про Зерноленд, наче в інших місцях цього дня вони не були.

Немає коментарів:
Дописати коментар

Поділитись у соціальних мережах
Facebook Twitter Telegram Viber